HomePortfolioPortfolio

AllBathroomsRenovations

The project is set in the pretty medieval village of Auribeau looks across the Siagne River. The house dates originally from the 1700s and has 6 acres of land including the river which forms a boundary between the Alpes-Maritimes and Var departments, 40 minutes from Cannes. When the project started in 2017 the property had been derelict for almost a decade; the roof had collapsed, the wooden joints were rotten with woodworm infestation and most of the stonework hidden by plasterwork undertaken during the 1970s and 80s.

Our job has been to respect the character of this beautiful house and work with the client to undertake a complete renovation internally and externally. The development is essentially in two phases; firstly, the main property and secondly a separate building initially built for guests in the 1970s.

We have taken out all of the floors and installed a new roof whilst leaving the walls in place. An important part of this plan has been to expose all of the stone work by removing the internal plaster work as well as repointing and sealing.

In terms of internal fixtures and fittings, by lifting up the roof by around 0.5 metres we have created additional space upstairs by converting a storage area. This floor now includes a master bedroom with walk-in Italian shower and walk-in dressing room. The bathroom has some particularly special touches, such as stunning hand painted Moroccan floor tiles in the bathroom.

Finally, the house now has a completely new central heating system, with a full rewiring and plumbing. We sourced the cast iron radiators from Germany to keep the property extremely warm on even the coldest winter days.

The family have lived in France for 20 years and were looking for their perfect property for some time: seven years to be precise! The house they purchased is quite new – around 10 years old – modern, with great views and a swimming pool they can relax in and enjoy. However, although the location was ideal the property did not meet their needs, so they approached us to design and undertake their project.

One of the issues with the original layout and facilities was the limited number of bathrooms in the property – it had just one. The family, consisting of a couple and two children, had a requirement for a master bathroom, separate ensuite bathrooms for the children as well as a guest facility.

Using the same footprint, we carefully reconfigured the internal space to create the additional bathrooms, including showers, with each having a distinctive style and colour, as well as different types of tiling. For example, one is fitted with classy metro tiles and another with elegantly positioned glass.  The couple love Victorian period fittings so one of the bathrooms has classically styled basin and taps.

The family are delighted with the result: one bathroom is now four, of which all are ensuite, plus an entrance toilet room.

“In October 2018 we were approached by American clients wishing to renovate a house they had recently purchased. The couple live in California and had been looking for a property in France for more than a year, to spend time on holiday with their family. They finally found the house of their dreams – a beautiful terracotta red fronted villa with 10,000 square metres of garden.”

In total, the property is 340 m2 in dimension and whilst the size and land space was suitable for the client’s needs, the internal layout was not. The building dates from the 1980s and needed updating.

We started the project working with a US based architect who had designed the villa thinking the villa as a timber build. When studying the plans, there were a lot of ideas that did not work with a concrete block and beam build. So we then involved a local architect to help make the design work. We had to install lots of steel to create the open plan living space; we redesigned the interiors, necessitating the removal of all of the walls and repositioning of the window spaces.  The old PVCu windows have been removed replacing with stylish and durable aluminium frames with triple glazing.

We have created a large master bedroom, together with grand and luxurious walk-in wardrobes for both husband and wife. In addition, there are two guest rooms both with ensuite bathrooms.

Downstairs, the couple have opted for open plan living with a spacious living room area, kitchen and a large double fronted gas fire.

512x512

Let’s work together

GM Renovations has been based in Antibes since 2006. We are a company who pride ourselves on detail and quality of work. We care a general building company and carry out most building and construction work. We are fully qualified English tradesmen who have at least sixteen years experience in their profession. We are based in Antibes and have established the perfect team who all have great pride in there work to create the best finish possible. All of our work is guaranteed for ten years with French insurance company MAA.

Legal Information

Contact Us
5, Villas de la Parouquine, 350 Chemin de la Parouquine, 06600 Antibes
Social

Powered by www.peppawebmarketing.com – Agence de Communication en Dordogne

Copyright by SASU GLEN MALTON. All rights reserved.